top of page
Zoeken
  • Cornelia Biermans

De bedreigde zwaan.

De bedreigde zwaan beschermt Holland tegen vijanden. Het is een allegorie voor Johan de Wit. De tweede betekenis voor de zwaan dat de zwaan aangevallen wordt door een hond terwijl de zwaan op zijn eieren zat te broeden die hij wilde beschermen.


Voor mij is de bedreigde zwaan het symbool voor bescherming. De zwaan ben ik, ik biedt bescherming in tijden waarin mensen het lastig hebben in het leven van alledag, het werk en de wereld. Daardoor krijgt men zicht op hoe men zelf kan omgaan met het alledaagse leven in werk en de wereld. Als de eieren zijn uitgebroed en men kan lopen en vliegen kan men weer zelfstandig en krachtig de wereld in. Men weet dan hoe men om kan gaan met en in lastige situaties en vliegt weer alleen heerlijk in de wereld.Achtergrond van Johan de Witt. Hij ging voor de ware vrijheid komt uit de Bijbel. Hij vocht tegen de Oranjes. Nederland is een van de enige landen in Europa die in periodes niet ingelijfd was bij een koningshuis. Dat geeft Nederland in de hele wereld en geschiedenis een bijzondere positie. Hier waren er al burgers in 1600 die voor een Republiek waren in Frankrijk heeft Napoleon daarvoor gevochten dat was in de 18e eeuw.


146 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Nederland leert door.

Ik biedt een nieuwe dienst aan: loopbaanbegeleiding! De overheid heeft Nederland leert door gestart voor mensen die vragen hebben over hun loopbaan in deze Corona tijd. Het is gratis maak er gebruik

Comments


Coaching & Begeleidingsbureau

Cornelia Biermans

bottom of page